Activitats de medi natural elaborades pel CEIP Jacint Verdaguer

Activitats de medi natural recollides pel CEIP Diputació
Educació infantil i cicle inicial
Cicle mitjà i superior
El cos humà
Ecologia
L'univers
El món vegetal
El món animal
Salut
L'aigua

Activitats de medi recollides pel CEIP Marià Galí
Cicle inicial
Cicle mitjà
Cicle superior

Tu controles el canvi climàtic
Un web molt interessant de la Unió Europea sobre el canvi climàtic, amb explicacions, propostes de coses a fer i recursos educatius. Disponible en diversos idiomes de la UE.

Les aus: les cigonyes
A partir de l'estudi de la cigonya es proposen activitats en línia per entendre la diversitat de l'espècie aus dins del conjunt de les diferents espècies d'animals.
Primària

La reproducció en els éssers humans
Activitats hipermèdia per al coneixement de les parts dels aparells reproductors de l'home i de la dona i del paper de la fecundació, la gestació i el part en l'espècie humana.
Cicle superior de primària

La peixateria
Completa web per conèixer el món dels peixos. Conté descripcions, activitats didàctiques, pràctiques, exercicis interactius...
Cicle superior de Primària

Tasta'm
Programa obert sobre alimentació saludable, basat en un model que inclou la interacció d'aspectes físics, mentals, socials i ambientals, adreçat a educadors, mestres, infants i les seves famílies.

Ocells
Pàgines informatives dels ocells més comuns de Catalunya. Es pot escoltar el seu cant i jugar amb un JClic.

L'aigua del Maresme
Programa d'educació ambiental per a escolars sobre el cicle de l'aigua.

Trofos
Aplicació informàtica que permet una anàlisi de la dieta personalitzada. Conté informació sobre diferents aspectes dels aliments.

How the body works
Animacions sobre el cos humà per aprendre com circula la sang, què passa a l'estómac... Conté activitats.

Muntanyes del món
Informacions i fotografies sobre els cims més alts de la Terra.

Aula de natura
Espai de natura dins de l'escola per aprofundir en l'estudi del medi natural.

5 al dia
La campanya 5 al dia té com a objectiu promoure el consum de fruites i hortalisses entre els infants, els joves i les seves famílies.

Zoo de Barcelona
El Zoo de Barcelona presenta completes fitxes d'animals de mamífers, aus, amfibis i rèptils, amb totes les seves característiques. Mensualment, publica un butlletí electrònic.

SMC. Servei de Meteorologia
Conté previsions del temps, dades en temps real de 48 estacions automàtiques, dades anuals de 138 estacions i resums meteorològics de Catalunya.

Estudi de les plantes
Recursos per treballar el món de les plantes: parts principals, plantes medicinals... amb dibuixos, animacions i fotografies.

L'aigua
El Dia Mundial de l'Aigua se celebra amb l'objectiu d'abordar els problemes relacionats amb el subministrament d'aigua potable, i d'augmentar el coneixement sobre la importància de conservació i protecció d'aquest recurs.

Astronomia

Medi ambient

Aus rapinyaires Les aus: característiques generals. Les aus rapinyaires, rapinyaires diürnes i nocturnes. Les nostres àguiles. Es pot trobar una galeria d'imatges.


Les deixalleries
Completa informació sobre les deixalleries metropolitanes: serveis, recollida, ubicació, organització, tipus de residus...

Aracné, ciència en xarxa

Com funcionen les coses 2.0
Enciclopèdia multimèdia per familiaritzar-se amb els elements i el funcionament de moltes màquines i altres enginys, amb els principis de la ciència i amb biografies de persones que s’han dedicat a la ciència.
Cal registrar-se amb l'usuari i la contrasenya de l'edu365 o la XTEC.

El cos humà
Enciclopèdia multimèdia en línia per conèixer els diferents sistemes i el funcionament del cos humà.
Cal registrar-se amb l'usuari i la contrasenya de l'edu365 o la XTEC.